vineri, 25 septembrie 2009

Alegeri si referendum

Este clar aseara presedintele traian basescu si-a anuntat candidatura la presedintie, chiar daca nu va recunoaste asta si ne va spune ca se mai gandeste, nu il pot crede.
Referendum pentru parlament unicameral si reducerea numarului parlamentarilor organizat in ziua alegerilor prezidentiale nu suna bine.
De ce nu a venit cu aceasta idee la alegerile parlamentare sau cand a fost acel referendum cu cei 322?
Este clar aceasta idee este una populista.
Argumentele presedintelui au priza la fraieri: într-un parlament unicameral, decizia s-ar lua mai uşor, structura ar fi similară legislativului european, cheltuielile ar fi mai mici, ar fi mai puţini politicieni de rang înalt care fac trafic de influenţă, iar "clasa privilegiaţilor" s-ar subţia.
Daca depuatati si senatori vor fi mai putini si coruptia ar scadea asa cum zice presedintele de ce nu ii eliminam pe toti si sigur nu vom mai avea coruptie.
Sper sa scapam de acest presedinte care se trezeste dupa cinci ani si vine sa ne spuna ca ne-a promis ca v-a reduce numarul parlamentarilor.
Probabil ca in loc de campanie pentru pezidentiale presedintele basescu doreste sa faca campanie pentru parlamentari. Avand putine realizari in acest mandat presedintele basescu vine cu aceasta gogoasa pentru a distrage atentia si a duce in eroare fraieri.
El nu avea pe cine sa invinovateasca si trebuia sa gseasca pe cineva.
Singurii de care putea sa se ia si care putea prinde la public erau parlamentarii, este clar majoritatea populatie este indignata de acesti parlamentari dar nu trebuiesc amestecate lucrurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ce sa taci?