marți, 24 februarie 2009

Pomelo

Pomelo se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.
Se inmulteste prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. Planta obtinuta este deosebit de decorativa si in casa.
De ce Pomelo?
Pentru ca este bogat in vitamina C (o jumatate de fruct continand 2/3 din ratia zilnica de vitamina C recomandata).
Este apreciat pentru proprietatile nutritionale Alaturi de vitamina C fructul contine si vitamina P, vitaminele B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu si alte minerale. Sucul are multiple proprietati, printre care se remarca:
stimulator de exceptie al sistemului imunitar;
are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi;
stimulator al secretilor digestive;
tonic, antiseptic;
diuretic, un bun curatitor de toxine pentru organism;
scade colesterolul;
are proprietati alcalinizante care contrabalanseaza efectul acidifiant al unor alimente cum ar fi carnea, peştele, fainoasele;
ajuta absorbtia fierului la nivelul intestinului;
are actiune de activare a acidului folic;
participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale;
detoxifica ficatul;
este un excelent tonic al capilarelor;
deoarece 100 g pomelo are doar 42 calorii, este un fruct ideal in regimuirle hipocalorice.
Deci: sucul de pomelo creste rezistenta organismului fiind de ajutor atat pentru intarirea sanatatii cat si pentru recastigarea ei grabind vindecarea in:
infectii virale si bacteriene;
in cazul bolnavilor de artrita cand durerile au fost ameliorate;
incetinirea procesului de arteroscleroza prin reducerea colesterolului;
vindecarea ranilor si escarelor;
hiperfunctii tiroidiene;
retinopatie diabetica cand au fost reduse manifestarile hemoragice;
glaucom, pentru a evita sangerarea capilarelor din ochi;
diabet zaharat, pentru imbunatatirea metabolismului zaharului si al grasimilor;
reducerea riscului aparitiei cataractei si franarea procesului de imbatranire pentru persoanele in varsta;
cresterea rezistentei organismului, intarirea oaselor, reducerea deteriorarii maltului dentar si carierea dintilor la copii;
reducerea stresului si oboselii.
Este recomandat sa fie consumat zilnic.
De ce sa nu consumam acest fruct?
Eu nu am gasit un raspuns poate voi cei ce veti citi acest articol imi veti da un raspuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ce sa taci?